Οι γυναίκες στην τεχνολογία και τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης

Να ακούν λιγότερο, να μιλούν περισσότερο και να κάθονται στο κέντρο του τραπεζιού εργασίας δείχνοντας αυτοπεποίθηση, συμβούλευσε τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν καριέρα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης η Julie Dillman, Executive Vice President, Chubb Group μιλώντας στο συνέδριο Thessaloniki Future Thinking Dialogues (TFTD 2023), στη Θεσσαλονίκη.
J. White: H μόνη δουλειά που έχει χαθεί εξαιτίας της τεχνολογίας είναι αυτή του χειριστή ανελκυστήρα
«TFTD2023»: Τεχνητή Νοημοσύνη και άτομα με αναπηρία
Τεχνητή νοημοσύνη και κυβερνοασφάλεια, σημαντικά εργαλεία για την οικονομία του μέλλοντος
Σε ποια πεδία μπορεί η Ελλάδα να «βγει μπροστά» στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης και κανονιστικό πλαίσιο που καθιστά ασφαλή της χρήση της
TFTD 2023: «Κλειδί» η συνεργασία για την ανάπτυξη του επιχειρείν
Απαντώντας σε ερωτήσεις του Βασίλης Καφάτου, αντιπρόεδρου του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σε συζήτηση με θέμα « AI and Women in Tech», η κ.Dillman αναφέρθηκε στον ρόλο των γυναικών σε εταιρίες τεχνολογίας.
"Δεν είναι μόνο η εργασία των γυναικών στην τεχνολογία όπου δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες και ευκαιρίες γι αυτές αλλά εξακολουθεί να είναι πρόβλημα γενικότερα σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας» τόνισε σχετικά. Εκτίμησε ωστόσο ότι υπάρχει πρόοδος στον τομέα καθώς δεν είναι ασύνηθες πλέον να είναι η μόνη γυναίκα σε εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης.
«Νοιώθουμε στην εταιρία μας ότι έχουμε σημαντικό ρόλο στο ζήτημα και είναι σημαντικό για μας να έχουμε διαφοροποίηση όσον αφορά το προσωπικό όπου θέλουμε εκπροσώπηση των φύλων στην εταιρία , κάτι που περιλαμβάνει άμεση υποστήριξη των γυναικών, ειδικά από άνδρες συναδέλφους».
Σύμφωνα με την κ.Dillman, οι γυναίκες είναι υπο-εκπροσωπούμενες στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και πρέπει να ενθαρρύνονται μέσα από την εκπαίδευση να μπουν στον συγκεκριμένο χώρο αφού μάλιστα οι γυναίκες, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, είναι περισσότερες απόφοιτες πανεπιστημίων απ΄ότι οι άνδρες.
Δίνοντας ανάλογες συμβουλές, πρότεινε στις γυναίκες να «μάθουν τη δουλειά τους αλλά να χαλαρώνουν κιόλας, να έχουν διαφορετικές εργασίες και θέσεις και να μη σκέφτονται ότι πρέπει να προβλέψουν το μέλλον γιατί πολλές φορές, κάποιες εργασίες , μας οδηγούν σε άλλους χώρους».
«Να κάθεστε στο τραπέζι και να δημιουργείτε χώρο για τον εαυτό σας γιατί συνήθως οι γυναίκες είμαστε εσωστρεφείς και καθόμαστε στη γωνία και στην άκρη του τραπεζιού εργασίας. Λέω όμως στις γυναίκες ότι πρέπει να κάθεστε στο κέντρο, να απλώνετε τα χέρια σας, να έχετε τον χώρο σας και να δείχνετε αυτοπεποίθηση, βρίσκοντας παράλληλα και καλούς μέντορες».
Η ομιλήτρια έκανε λόγο για τα ψηφιακά κέντρα που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας ενθουσιασμένη για τα αποτελέσματα και τονίζοντας ότι 500 άτομα θα εργάζονται σ΄αυτά στα επόμενα τρία χρόνια.
«Μιλάμε στο Chubb για την μηχανική σε όλα, ενθαρρύνουμε και αγκαλιάζουμε έναν πολιτισμό τεχνολογίας και είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που έχουμε με το πιο νέο μας κέντρο στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε.
Το«3ο Thessaloniki Future Thinking Dialogues» (TFTD) συνδιοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας .
*To ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι Media Partner του Συνεδρίου - Video δηλώσεις των ομιλητών θα αναρτηθούν στη διεύθυνση https://www.amna.gr/video-services/544358/Corporate%20Videos
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.